Spleta TV
na voljo v Google Play

28. 05. 2015

JEZIKI GLEDALIŠČA

JEZIKI GLEDALIŠČA

interaktivno vodstvo v znakovnem jeziku na stalni razstavi gledališkega muzeja

v soboto, 20. junija 2015, ob 18. uri

Poletna muzejska noč

Gledališka predstava ne spregovori le z besedilom in govorom, temveč na različne načine, ki jih prikazuje tudi naša stalna razstava Hoja za gledališčem. Od jezuitov do Cankarja. Udeleženci vodstva bodo spoznali izrazna sredstva gledališča, od mimike preko scenografije do odrskega govora, in se seznanili z njihovim razvojem v zgodovini gledališča. Tekom vodstva se bodo preizkusili v prepoznavanju in poustvarjanju gledaliških izrazil, ki skupaj tvorijo sistem gledaliških znakov in bi jih lahko imenovali tudi znakovni jezik gledališča. Po razstavi bova obiskovalce vodili Melanie Likar (gluha študentka fotografije) in Sandra Jenko (kustosinja pedagoginja).

Prisrčno vabljeni!

Prosim, da svojo udeležbo potrdite po elektronski pošti na naslov: sandra.jenko@slogi.si. Skupine in posamezniki se lahko naročite tudi na individualne termine vodstva.

Dostop: Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) je v starem mestnem jedru Ljubljane na Mestnem trgu 17. Razstavni prostor muzeja je v drugem nadstropju in je dostopen preko glavnega, širokega stopnišča. Stavba je opremljena z osebnim dvigalom*.

Najbližja parkirišča: Kongresni trg, Krekov trg, NUKII

Najbližje avtobusne postaje: Pošta/Konzorcij, Drama in Gornji trg

*V primeru, da potrebujete dvigalo, nas prosimo predhodno obvestite.

Program Jeziki gledališča se izvaja v okviru projekta Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam. Udeležba je brezplačna.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Kultura

Več