Spleta TV
na voljo v Google Play

17. 05. 2018

Aleksander Prokofjev med pričevalci o Švicariji v Tivoliju

Aleksander Prokofjev (1948) deluje kot slikar, grafik in kipar. Je naglušni likovni samouk in se minulih petdeset let aktivno udejstvuje na domači sceni. Leta 1968 je prvič samostojno razstavljal, v naslednjih desetletjih pa je prejel več priznanj in sodeloval na številnih likovnih kolonijah z mladimi. Redno sodeluje tudi z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije. Aleksander Prokofjev živi in deluje v Ljubljani.

Na današnjem dogodku dne 17. maja 2018 v Ustvarjalnem centru Švicarija, Pod turnom 4, Ljubljana  ob 18. uri se bodo pogovarjali s slikarjem, grafikom in kiparjem Aleksandrom Prokofjevom, ki se na likovni sceni aktivno udejstvuje vse od leta 1967. Rojen je bil v devetčlanski družini v Švicariji, kjer je živel in deloval vse do njene nedavne prenove. Prav zato je Prokofjev eden najpristnejših kronistov in pričevalcev o zgodovini te legendarne stavbe na robu mesta, kjer so poleg njega delovali številni domači likovni umetniki. V javnem pogovoru bo predstavil svojo vlogo znotraj te neformalne umetniške skupnosti.

Pogovor v slovenskem znakovnem jeziku bo tolmačila Tanja Giuliatti Davinić. Vstopnina je 2,00 EUR. [gallery size="large" ids="39759,39760"]
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Kultura

Več