Spleta TV
na voljo v Google Play

12. 01. 2018

Film Družina v Kinodvoru

V Kinodvoru bo od petka, 12. januarja dalje na rednem sporedu dokumentarni slovenski film Družina, ki ga bodo predvajali z dodanimi slovenskimi podnapisi in bo tako bolj dostopen tudi gluhim in naglušnim.

Zgodba filma: Režiser Rok Biček (Razredni sovražnik) je deset let beležil življenje mladeniča Mateja, ki je odraščal v zelo neobičajni družini oseb s posebnimi potrebami v obrobni vasici obrobne dežele, a je sam povsem drugačen – tako od drugačnosti kot od normalnosti. zgodba

Matej odrašča v družini oseb s posebnimi potrebami v obrobni vasici obrobne dežele, a je sam povsem drugačen – tako od drugačnosti kot od normalnosti. Usoda ga vseeno dohiti, ko z dekletom dobita hčerko in njuna zveza kmalu zatem razpade. Vname se boj za skrbništvo, vse dokler se Matej ne odloči za radikalen izhod iz začaranega kroga, tako družinskega kot življenjskega. Družina, resničnostni film, ki zajema obdobje desetih let, ne sledi senzacijam, temveč občutjem. Film brez scenarija, a s številnimi soscenaristi, človeškimi in nečloveškimi.

Film je prejel glavno nagrado na Tednu kritike v Locarnu in vesno za najboljši celovečerec v Portorožu.

Kinodvorana je opremljena z indukcijsko zanko. Pred vstopom v dvorano je slušni aparat treba preklopiti na t. i. način T.

[gallery ids="38647,38648,38649,38650,38651,38652"]
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Kultura

Več