Spleta TV
na voljo v Google Play

21. 07. 2021

Novi turistični boni

Na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije covida-19, ki velja od 14. julija 2021, je državni zbor uzakonil nov ukrep pomoči podjetjem – bon za izboljšanje gospodarskega položaja na področju gostinstva, turizma, športa in kulture.

Bon lahko izkoristite v gostinskih in nastanitvenih dejavnostih, potovalnih agencijah, muzejih, fitnesih, kinematografih, zabaviščnih parkih, za najem vodnih plovil in športne opreme, v specializiranih prodajalnah s knjigami, tudi za nakup šolskih knjig.

Novi turistični boni bodo na voljo vsem, ki so 30. junija 2021 imeli stalno prebivališče v Sloveniji. Bon v vrednosti sto evrov bodo dobili vsi polnoletni in tisti, ki bodo v letu 2021 dopolnili osemnajst let. Mladoletni in otroci bodo prejeli bon v vrednosti petdeset evrov, ki se bo glasil na mladoletne, zanje pa ga bodo lahko unovčili starši ali zakoniti zastopniki.

Boni bodo veljali do konca leta 2021, a že zdaj so v zakonu predvideli možnost podaljšanja veljavnosti za šest mesecev.

Glavna dejavnost Zveze društev gluhih in naglušnih je dejavnost invalidskih organizacij (94.991), iz česar izhaja, da v nastanitvenih enotah ZDGNS ni mogoče koristiti novih bonov 2021.

Do konca leta je še vedno možno koristiti turistične bone preteklega leta.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Novice

Več