Spleta TV
na voljo v Google Play

08. 03. 2015

Razstava Marko Modic: Peti element, za gluhe in naglušne

Ox Gulf, 1997 ©Marko Modic Vabimo vas na razstavo v organizaciji Galerije Jakopič tudi za gluhe in naglušne. MARKO MODIC: PETI ELEMENT Pregledna fotografska razstava 24. 2.–26. 4. 2015 Galerija Jakopič, Slovenska cesta 9, Ljubljana

Marka Modica v slovenskem prostoru poznamo kot enega najbolj umetniško usmerjenih fotografov. Njegovi ustvarjalni začetki so bili povezani z dolgimi potovanji po svetu in ekstremnimi športnimi podvigi. Svojo pot v fotografiji je v osemdesetih in devetdesetih letih podčrtoval s performansi ter vse do danes tudi z likovnim in besednim izražanjem. Ustvarjal in razstavljal je tako doma kot po svetu, pri uglednih založbah so izšle njegove fotomonografije, ki se jim zdaj pridružuje tudi pregledni katalog razstave v Galeriji Jakopič.

Pregledna fotografska razstava Peti element pomeni konceptualni kuratorski izbor iz obsežnega opusa treh desetletij ustvarjanja Marka Modica. Štirje sklopi fotografij so umeščeni v cikle štirih elementov brez ozira na kronologijo njihovega nastanka, znotraj njih pa kroži neoprijemljivi in vseprisotni peti element, predvsem v pojavni obliki fotomontaže.

Vabljeni na javni vodstvi po razstavi Peti element, prilagojeni za gluhe in naglušne obiskovalce. Vodstvi sta na sporedu na dve nedelji, 8. 3. in 12. 4., ob 16.30 v Galeriji Jakopič. Vodstvi bo spremljal tolmač za znakovni jezik.

Več informacij o razstavi Peti element najdete na www.mgml.si/galerija-jakopic.
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Novice

Več