Spleta TV
na voljo v Google Play

19. 04. 2021

Vrednotnica za tehnični pripomoček za ljudi z okvaro sluha

Ljudem z okvaro sluha, ki imajo najmanj osemdeset odstotno izgubo sluha po Fowlerju, in gluhoslepim država na podlagi zakonodaje s posebno vrednotnico sofinancira različne tehnične pripomočke, ki so navedeni na listi tehničnih pripomočkov.

Vrednotnica je dokument, ki ga upravičencu izda upravna enota v občini bivanja in velja kot plačilno sredstvo pri nakupu tehničnega pripomočka. Upravičencu se izda na podlagi odločbe o priznanju pravice do tehničnega pripomočka.

Na vrednotnici je napisana številka vrednotnice, ime in priimek upravičenca, tehnični pripomoček, do katerega je oseba upravičena, ter vrednost posameznega tehničnega pripomočka, ki se sofinancira. Vrednotnica je veljavna eno leto od prejema odločbe, kar pomeni, da morate v enem letu kupiti tehnični pripomoček, sicer vrednotnica propade.
Če je pripomoček dražji od vsote, navedene na vrednotnici, ga boste morali doplačati. Sicer ga boste poravnali z vrednotnico. Država subvencionira 85 odstotkov vrednosti tehničnega pripomočka z liste tehničnih pripomočkov. Tistim, ki prejemajo socialno pomoč, pa tehnične pripomočke z navedene liste subvencionira v celoti.
Tehnične pripomočke lahko dobite pri različnih dobaviteljih v Republiki Sloveniji.
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Novice

Več