Spleta TV
na voljo v Google Play

20. 09. 2019

ZDGNS na XI. dnevih upravnih enot

Od 18. 9. 2019 do vključno 20. 9. 2019 v prostorih Policijske akademije v Tacnu potekajo XI. dnevi upravnih enot.

Letošnji posvet za udeležence upravnih enot, ki ga je organiziralo Ministrstvo za javno upravo je bil  namenjen poslovanju in komunikaciji s strankami s posebnimi potrebami, kako jim stopiti naproti, jih razumeti in jim pomagati skozi labirint upravnega postopka. Posvet je potekal v dveh delih in sicer je bil prvi del namenjen splošni predstavitvi, drugi del pa je potekal v obliki delavnic.

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije je s svojimi predstavniki Matjaž Juhart (splošni del) ter Aleksandra Rijavec Škerl, Valerija Škof, Anton Petrič in Adem Jahjefendić (delavnice) aktivno sodelovala na teh dnevih. Po dva predstavnika v paru – Aleksandra Rijavec Škerl in Anton Petrič ter Valerija Škof in Adem Jahjefendić so kot predavatelji vodili delavnice v osmih skupinah za načelnike in višje uslužbence upravnih enot Republike Slovenije. Predstavili so problematiko izgube sluha in načine komuniciranja z okolico ter prikazali pripomočke, ki so v pomoč pri komunikaciji z osebami z okvaro sluha.  Da bi bili upravni postopki ozirom storitve upravnih enot za  občane z okvaro sluha razumljive, so predavatelji prikazali pristope, kako ravnati z osebo, ki ne sliši ali pa slabo sliši in jo pravilno usmerjati skozi postopek.

Po prejetih odzivih udeležencev delavnic so bile vsebine, ki so bile predstavljene pozitivno sprejete in jim bodo v pomoč pri delu z osebami z okvaro sluha. Udeleženci so bili navdušeni nad možnostjo uporabe aplikacije Slovar SZJ, ki jim bo v veliko pomoč pri komunikaciji z osebami z okvaro sluha.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Novice

Več