Spleta TV
na voljo v Google Play

14. 10. 2013

Prisluhnimo tišini; Mednarodni dan gluhih

Tretjo soboto v septembru, 70 milijonov gluhih po vsem svetu praznuje mednarodni dan gluhih. Ta dan gluhi opozarjajo na svojo prisotnost, na težave s katerimi se srečujejo med slišečo populacijo ter na neenakopraven položaj v družbi. Javnost med drugim seznanjajo tudi s kulturo manjšin in znakovnim jezikom. Gluhi v Sloveniji organizirano delujejo od leta 1931. Zveza Društev gluhih in naglušnih Slovenije zato sodi med najstarejše invalidske organizacije v Sloveniji.

Za osrednjo nacionalno prireditev je Zveza izbrala Novo Gorico, ker je Društvo gluhih in naglušnih Severne Primorske ta dan praznovalo 60. obletnico delovanja. Scenarij za predstavo je napisala Natalija Rot, režiral pa jo je Radoš Bolčina. Slavja se je udeležilo okoli 650 obiskovalcev iz Slovenije in sosednjih držav.

V kulturnem programu so igralci z gledališko igro prikazali težave s katerimi se gluhi srečujejo v vsakdanjem življenju in skozi celotno predstavo nizali dejstva, ki so potrjevala osrednje sporočilo letošnjega mednarodnega dneva gluhih

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Prisluhnimo tišini

Več