Spleta TV
na voljo v Google Play

20. 05. 2024

Aktualna prvaka iz Kopra sta ponovno zmagala na DP gluhih v balinanju moških dvojic

V štiristeznem pokritem balinišču Športnega parka Nova Gorica je minulo soboto, 18. maja, potekalo osmo državno prvenstvo gluhih v balinanju moških dvojic, ki ga je prvič organiziralo Društvo gluhih in naglušnih Severne Primorske v sodelovanju s Športno zvezo gluhih Slovenije. Na začetku tekmovanja je potekal žreb, ki je ekipe razdelil v štiri skupine. Prisotnih je bilo trinajst dvojic iz sedmih društev gluhih Slovenije, ki so se potegovale za naslov državnega prvaka.

Pri otvoritvi zbora smo se poklonili z minuto molka njihovi članici in športnici Simoni Drev. Nato so se moške dvojice razdelile v štiri kvalifikacijske skupine, kjer so se pomerile vsaka z vsako.

Tekmovanje je potekalo v napetem vzdušju, zlasti polfinalni obračuni med štirimi dvojicami, ki so bili napeti vse do konca. V finalu sta se pomerili aktualna državna prvaka, dvojica Stjepan Vincek in Boris Škoda iz DGN Južne Primorske A, ter dvojica brata Stanko in Mladen Veršič iz MDG Ljubljana. Južni Primorci so znova zmagali, tokrat s rezultatom 8:4. V boju za tretje mesto je dvojica Rok Knez in Mirko Reichard iz AURIS Kranj premagala dvojico Matjaž Grižon in Miloš Sardoč iz DGN Južne Primorske B z rezultatom 8:5.

Tekmovanje je bilo izjemno uspešno, polno športnega duha in navdušenja.

 

Rezultati:

1.mesto: DGN južne Primorske ( Stjepan Vincek in Boris Škoda)

2.mesto: Mestno društvo gluhih Ljubljana (Stanko Veršič in Mladen Veršič)

3.mesto: MDGN za Gorenjsko AURIS Kranj (Rok Knez in Mirko Reichard)

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več