Spleta TV
na voljo v Google Play

16. 07. 2018

Atlet Tadej Enci s 3. mestom na članskem državnem prvenstvu za zgodovino!

V soboto in nedeljo, 14. in 15. julija 2018, je bilo v Celju v organizaciji AD Kladivar Celje, potekalo Prvenstvo Slovenije za člane in članice. Prvenstvo Slovenije je bilo ena izmed zadnjih priložnosti za naše atlete, da izpolnijo norme za Evropsko prvenstvo, ki bo avgusta v Berlinu, zato so pričakovali vrhunske rezultate in razburljive obračune. Izven konkurence so nastopili atleti iz Srbije, Hrvaške, Avstrije, Belgije, Švedske, Katarja, Črne Gore, Egipta in Brazilije.

Med nastopajočimi v teku na 400 m za člane je bil tudi izvrstni gluhi atlet, Tadej Enci (AK Velenje). Za razliko od prejšnjih tekmovanj pa to pot pri štartu ni bil odvisen od zvoka, ampak od svetlobe. S pomočjo nove štartne lučke, ki mu je jo podarila Atletska zveza Slovenije (AZS), se je ognil pomanjkljivosti na štartu, saj s pomočjo svetlobnega znaka lahko hitreje reagira kot ob zvočnem signalu. Taka štartna lučka mu je zelo pomagala. Na teku na 400 metrov je v absolutni konkurenci s časom 49.10 zasedel 3. mesto in osvojil bronasto kolajno. Dan kasneje pa je Enci s štafeto Atletskega kluba Velenje postal tudi državni prvak v teku na 4 x 400 metrov. To tekmovanje bo šlo v zgodovino slovenske atletike. Tadej Enci je s pomočjo štartne lučke postal enakovreden slišečim atletom!

Predsednik AD Kladivar in podpredsednika AZS Stane Rozman je v imenu Atletske zveze Slovenije Tadeju predal štartno lučko v trajno uporabo in jo bo od sedaj naprej koristil na vseh domačih tekmovanjih. Ob tej priložnosti se je Tadej zahvalil vsem, ki so pripomogli pri realizaciji štartne lučke, še posebej pa trenerju Gregorju Doberšku za ves vložen trud in Atletski zvezi Slovenije, ki je financirala napravo in mu jo ob koncu tekmovanja tudi podarila tako, da bo v veliko pomoč na vseh tekmovanjih in ne samo v konkurenci gluhih športnikov.

[gallery ids="40430,40429,40428,40427,40426,40425,40424,40423,40422"]
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več