Spleta TV
na voljo v Google Play

02. 07. 2018

Atletinja Iris-dvakratna evropska mladinska prvakinja

Gluha atletinja, 17-letna Iris Breganski iz Radovljice, se je udeležila 4. evropskega mladinskega prvenstva gluhih v atletiki, ki je potekalo od 29. junija do 1. julija v bolgarskem glavnem mestu Sofija. Spremljala jo je njena mati Mojca, ki je tudi sama aktivna športnica med atletskimi veterani (nekdanja jugoslovanska reprezentantka). Do lanskega leta je Iris trenirala v klubu MASS pri trenerju Damjanu Šparovcu, sedaj pa trenira in tekmuje v AD Kronos na štadionu ŽAK pod vodstvom trenerke Romane Kuhar.

Iris je v Sofiji tekmovala v treh atletskih disciplinah: skok v višino, kopje in krogla v starostni kategoriji U-18. V suvanju krogle, kjer je uspešno debitirala na mednarodni sceni se je Iris zavihtela do srebra, njen rezultat 10.24 m je zadoščal za drugo mesto. Naslednji dan je tekmovala v dveh različnih disciplinah in osvojila dva naslova evropske prvakinje v metu kopja in skoku v višino. Iris v metu kopja, v kateri so dve starosti kategoriji U-18 in U-20 združili v eno in sicer U-20, je vrgla kopje 26.69 metra daleč in osvojila zlato medaljo. Prav tako je bilo v skoku v višino, kjer je za 1. mesto in zlato medaljo skočila 154 cm visoko.

Uspešna atletska zgodba gluhih, katero je začel gluhi atlet Tadej Enci, se z Iris Breganski lepo nadaljuje. Iris se vrača z mamo v ponedeljek, 2. julija v Slovenijo, kjer bo pristala ob 19.45 na brniškem letališču. [gallery ids="40340,40341,40342,40343,40344"]
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več