Spleta TV
na voljo v Google Play

27. 10. 2021

Državno prvenstvo gluhih v bowlingu prineslo malo presenečenj

V ljubljanskem Bowling klubu je minulo soboto Mestno društvo gluhih in naglušnih Ljubljana v sodelovanju s Športno zvezo gluhih Slovenije izvedlo državno prvenstvo gluhih v bowlingu posameznikov in dvojic. 26 tekmovalk in tekmovalcev si je v zanimivih in napetih obračunih prizadevalo za podrtje čim več kegljev.

Med posamezniki je drugi zapored slavil zmago Kranjčan Boris Nadižar s 1067 podrtimi keglji. V ženski konkurenci je bila najboljša Marijana Kastelec iz Društva oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele Krajine, s 860 podrtimi keglji.

Zatem so se začeli kvalifikacijski obračuni devetih ekip moških dvojic. Najboljše tri dvojice v predtekmovanju so po pravilih Bowling zveze Slovenije napredovale v končnico tekmovanja. Prvo uvrščena dvojica iz predtekmovanja MDGN za Gorenjsko Auris Kranj A se je uvrstila neposredno v finale. V polfinalu pa sta se pomerili ekipi DGN Severne Primorske (330 kegljev) in MDGN za Gorenjsko Auris Kranj B (234 kegljev). Severno Primorca sta bila boljša in se uvrstila v finale. Kjer pa sta morala priznati premoč dvojici iz MDGN za Gorenjsko Auris Kranj A, z rezultatom 309 proti 388 podrtih kegljev. Kranjčana sta tako drugič zapored slavila naslov državnih prvakov.
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več