Spleta TV
na voljo v Google Play

03. 05. 2022

Enci bo tekel v kvalifikacijah teka na 400 metrov olimpijade gluhih v soboto

Tadej Enci bo tekel v kvalifikacijah teka na 400 metrov olimpijade gluhih v soboto, 7. maja ob 12:30 po lokalnem času Brazilije. Konkurenca je izjemna, saj je prijavljenih 53 tekmovalcev iz 29 držav.

Danes je opravil trening v težkih vremenskih pogojih. Na prizorišču namreč dežuje in je izjemno hladno. Polfinale bo v nedeljo dopoldan in finale v ponedeljek popoldan. 

Po treningu je Enci dejal: "Zadovoljen sem s prvim treningom. Malo nam je nagajal dež, ampak do tekme pričakujemo lepše, predvsem pa bolj toplo vreme. Malo še čutim časovno razliko. Predvsem pa je dolgo pot do sem, potovali smo okrog 30 ur, veliko sem sedel in posledično so mišice malo zakrčene. K sreči imam s seboj fizioterapevta in verjamem, da bodo do tekme noge že hitrejše. Je pa bil že danes občutek zadovoljiv". 

Gregor Doberšek je s prvim treningom svojega varovanca zadovoljen: " Tadej se dobro počuti. Je izjemno motiviran. Na dan kvalifikacij je napovedano sončno in toplo vreme. Taktika v kvalifikacijah bo odvisna od štartne liste tekmecev njegovi skupini, vendar jo dobimo šele na dan tekme". 

Tadeja Encija nato čaka še tekmovanje na 400 metrov čez ovire. Kvalifikacije bodo v četrtek, 12. maja popoldan. Na štartu se bo zvrstilo 17 atletov iz 12 držav.  Finale bo 13. maja popoldan.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več