Spleta TV
na voljo v Google Play

20. 07. 2015

Evropsko prvenstvo gluhih v atletiki-prvi dan

[caption id="attachment_28922" align="alignnone" width="770"]Slovenska atletska odprava gluhih na evropskem prvenstvu gluhih v atletiki Slovenska atletska odprava gluhih na evropskem prvenstvu gluhih v atletiki[/caption]

Slovenska odprava v atletiki v sestavi atleta Tadeja Enci, trenerke atleta Petre Poznič in vodje odprave Robert Žlajpah je v nedeljo zjutraj z letališča na Dunaju prek Frankfurta odpotovala na evropsko prvenstvo gluhih v atletiki, ki je v mestu Bydgoszcz na Poljskem.

Bydgoszcz (nemško Bromberg, latinsko Bydgostia) je mesto na severnem delu Poljske, ob rekah Brda in Visla. Bydgoszcz je sedež Univerze Kazimirja Velikega, Univerze tehnike in bioloških ved, konzervatorija in Medicinske fakultete Univerze Nikolaja Kopernika iz mesta Torunj. V Bydgoszczu sta tudi znana koncertna dvorana Filharmonia Pomorska in operna hiša Opera Nova.

Na evropskem prvenstvu gluhih v atletiki nastopajo 185 atletov in atletinj iz 24 držav. Moška konkurenca ima 19 različnih disciplin, medtem pa ženska ima 20 disciplin.

Dan se je začel s polurno zamudo letala s Dunaja za Frankfurt, kjer je bila močna nevihta. Po pristanku v Frankfurtu smo debelo uro čakali na let za Bydgoszcz. Prispeli smo z enoinpolurno zamudo. Na poti do hotela nas je čakalo neprijetno presenečenje, ko je policija ustavila šoferja kombija. Policija je nas je pustila eno uro čakati na cesti, medtem ko je opravljala postopek s šoferjem.

Na prizorišču evropskega prvenstva gluhih v atletiki smo dobili drugo presenečenje z obvestilom organizatorja, da nas zaradi prezasedenosti hotela Zawisza znotraj atletskega kompleksa skupaj s petimi drugimi državami prestavijo v drug hotel. Trenutno smo nastanjeni v centru mesta, oddaljeno 8km od atletskega stadiona. Organizator je poskrbel, da bo vsak dan vozil brezplačni avtobus do atletskega stadiona in nazaj.

Po opravljenih formalnostih smo se zmenili skupaj s trenerko in atletom za popoldanski trening s preskusom terena na atletskem stadionu. Žal je Bydgoszcz zajelo močno neurje s močnim vetrom in Tadej je ostal brez treninga na atletskem stadionu.

V večernih urah sva se s trenerko Petro udeležila tehničnega sestanka vodij ekip, kjer so obrazložili potek evropskega prvenstva gluhih v atletiki. Potem je sledila svečana otvoritev prvenstva z mimohodom športnikov.

Tadej Enci bo danes, v ponedeljek ob 12. uri prvič nastopil v disciplini na 400 m. V tej disciplini bosta dve kvalifikacijski skupini, kjer bo moral priteči v finale med prvimi tremi v skupini.

Njegov nastop si lahko ogledate na linku: http://www.edac2015.pl/aktualnosci/live-webcast.

Robert Žlajpah

[gallery ids="28918,28919,28920,28921,28922,28923,28924,28925,28926,28927"]
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več