Spleta TV
na voljo v Google Play

08. 07. 2012

Finale evropskega prvenstva gluhih v košarki-Slovenija je evropski prvak!

Slovenija in Litva sta že vrsto let najboljši ekipi v Evropi. S tem tudi največja rivala. Med sabo imata številne neporavnane račune. Leta 2004 na evropskem prvenstvu gluhih v košarki v Ljubljani je Slovenija na poti do evropskega prestola premagala Litvo, ki je na koncu osvojila tretje mesto. Leta 2008 je Litva ne evropskem prvenstvu v Nemčiji premagala Slovenijo v finalu.

Temu primerno so potekale tudi priprave košarkarjev pred zadnjo odločilno tekmo. Napetost pred zadnjo tekmo se je začela že večer pred odločilno tekmo. Marsikateri igralec se je z mislimi na tekmo odpravil spat in zaradi tega je bila komu nič krajša kot običajno.

Sestanek ekipe s trenerjem in zadnji trening

Na zadnjem treningu so bila podana zadnja napotila trenerja Izidorja Križana in pomočnika trenerja Bogdana Tanasiča. Tudi igralci so si izmenjali kar nekaj pozitivnih in vzpodbudnih besed. Kljub številnim izzivom zadnjih nekaj let, ko se je sestavljala ekipa in niso vedeli ali se bo ekipa sploh sestavila, je ekipa sedaj sedela skupaj v krogu in s spoznanjem da je prišla do velikega finala

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več