Spleta TV
na voljo v Google Play

31. 05. 2022

Gluhi olimpijci pri Predsedniku Republike Slovenije

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel udeležence 24. poletne olimpijade gluhih, ki je potekala od 1. do 15. maja v Braziliji.

Slovenijo so zastopali dve športnici in dva športnika, ki so dosegli izjemne olimpijske dosežke in se v domovino vrnili s štirimi odličji. 

Leja Glojnarič je osvojila dve zlati medalji, in sicer v mnogoboju in skoku v višino; Iris Breganski je osvojila dve bronasti medalji, prav tako v mnogoboju in skoku v višino; Marino Kegl je v močni teniški konkurenci dosegel častitljivo 4. mesto, Tadej Enci pa je dosegel odlično 11. mesto v teku na 400 metrov. 

Predsednik republike je športnicama in športnikoma čestital za olimpijske uspehe in odlične nastope, posebej pa je izpostavil vlogo staršev, mentorjev in trenerjev, ki mladim športnicam in športnikom stojijo ob strani in jih spremljajo na njihovih življenjskih in kariernih poteh. 

Dejal je še, da športnice in športniki skupnost navdihujejo in nas učijo, da v življenju in športu izjemnih uspehov ni mogoče doseči brez odrekanj, treninga, znanja in talenta.

Vtise z največjega tekmovanja za gluhe na svetu je v imenu športnic in športnikov predstavila Leja Glojnarič in se predsedniku republike zahvalila za sprejem. 

»Rada bi vam povedala, da je bila to moja prva olimpijada. Zelo vesela, navdušena in ponosna sem nase, da sem domov prinesla dve medalji. Rekla sem si, da bom zmogla do konca in tako sem prišla do cilja in osvojila zlati medalji,« je priložnostni nagovor sklenila 20-letna olimpijka iz Brežic.

Sprejema so se udeležili tudi učenke in učenci Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana, ki imajo v športnikih velik navdih.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več