Spleta TV
na voljo v Google Play

09. 05. 2024

Jutri se začne mednarodni teniški turnir gluhih »Slovenia Deaf Tennis Open 2024«

Danes dopoldne je v Murski Soboti potekala tiskovna konferenca o mednarodnem teniškem turnirju gluhih »Slovenia Deaf Tennis Open 2024«, ki se bo začel jutri, finale pa bo v nedeljo, 12.maja, v Murski Soboti.

Na turnirju se bo pomerilo 15 najboljših gluhih tenisačev iz devetih držav, izmed katerih je kar sedem iz prve deseterice svetovne lestvice gluhih tenisačev. To so Jaroslav Šmédek (Češka), Gabor Mathé (Madžarska), Marino Kegl (Slovenija), Mikael Laurent (Francija), Urs Breitenberger (Nemčija), Olivier Grave (Francija) in Prithvi Sekhar (Indija). Pri ženskah bo nastopilo deset tenisačic iz sedmih držav, od teh so štiri izmed prve deseterice svetovne lestvice ženskih tenisačic: Katerina Blaščikova (Češka), Staša Srbulović (Srbija), Sara Twardowska (Poljska) in Jana Janošikova (Slovaška).

Na turnirju bo nastopil domači tenisač Marino Kegl, četrtouvrščeni na letnih olimpijskih igrah gluhih v Braziliji, ki bo ta turnir izkoristil kot del priprav na evropsko prvenstvo gluhih v tenisu, ki bo 22. do 29. junija 2024 v avstrijskem Beljaku.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več