Spleta TV
na voljo v Google Play

18. 12. 2019

Konec olimpijskih iger za Anjo Drev

Zaradi nenehnih bolečin v hrbtu, ki so botrovale že k odločitvi, da Drevova ne nastopi v superveleslalomu za ženske, sta dva dneva do veleslalomske tekme minevala predvsem v pripravi tekmovalke na zahtevno tehnično disciplino. Čas so izkoristili tudi za fizioterapijo in počitek.

Norveški fizioterapevt je svoje delo profesionalno opravil in 17.12 je Anja Drev nastopila na veleslalomski tekmi. Ob 10h se je skupaj s tekmovalkami na startu mentalno pripravljala na štart. Kot je dejal Rok Tomažič je: »Anja prava borka, željna tekmovanja in dobrega rezultata, pognala se je odločno na štartu. Vmesni čas je bil dober. Vendar v zadnji tretjini proge, hrbet ni zdržal vseh sil, ki so nastopile v zavoju, mišice so zabolele in v hudih bolečinah se je odločila, da od tekme odstopi«, sklene pomočnik trenerja.

Da je njen današnji nastop v slalomu pod velikim vprašajem, so se zavedali vsi v odpravi tekmovalke. Čeprav je bila v Anji goreča želja po nastopu na tekmi, se je danes zjutraj odločila, da na slalomski tekmi ne nastopi: » Ko sem na včerajšnji veleslalomski tekmi hrbet preveč obremenila, sem morala zapustiti progo. Zato sem se odločila, da danes ne nastopim. Pri slalomu je pritisk na hrbet še večji, tako da sem se odločila, da je na prvem mestu zdravje«.

Dobitnica olimpijske bronaste medalje v smuku v Hanti-Mansijsku leta 2015 ostaja na teh igrah brez odličja, z osvojenima petim mestom v smuku in četrtim v superkombinaciji. Spremljevalna ekipa trener Dušan Jaunik, pomočnik trenerja Rok Tomažič in Sabina Hmelina kot vodja olimpijske odprave se iz Santa Catarine danes vrne domov.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več