Spleta TV
na voljo v Google Play

25. 04. 2022

Kranjski bowlingarji trojic zabeležili neverjetno tretjo zaporedno zmago

Na bowling stezah v Klubu 300 v Ljubljani se je v soboto, 23. aprila, odvijalo državno prvenstvo v kategoriji trojic, ki se ga je udeležilo štirinajst trojic iz sedmih društev gluhih in naglušnih Slovenije. Organizacijo je izvedlo Mestno društvo gluhih Ljubljana v sodelovanju s Športno zvezo gluhih Slovenije.

Kvalifikacijski obračun je začelo enajst moških trojic, ki so se pomerile v šestih igrah, v katerih so si prizadevali podreti čim več kegljev ter osvojiti čim več točk za preboj v finale. Na koncu so vodili Novogoričani A s 3.149 podrtimi keglji in so se tako samodejno uvrstili v finale. Drugi so bili Mariborčani A s 3.036 podrtimi keglji. Tretje mesto je pripadalo Kranjčanom A z 2.864 podrtimi keglji.

Sledili sta polfinale in finale. Igrali so samo po eno igro. Seveda se je najprej začela uvrstitev v finale, kjer so se pomerili drugouvrščeni iz DGN Podravja Maribor A in tretjeuvrščeni iz MDGN za Gorenjsko Auris Kranj A. Slednji so preskočili Mariborčane A s 516 proti 487 ter se v finalu pridružili vodilnim Novogoričani A.

Finalni igri sta bili tokrat nekaj zelo posebnega. Ekipi sta z dinamičnim in napetim potekom tekmovanja naravnost navdušili. Rezultatsko sta bili vseskozi skoraj enaki, enkrat so vodili eni, drugič drugi. Kranjčani so na koncu zadnje igre, ko so se kot levi borili z zadnjim atomom moči, z zadnjim metom krogle s šestimi točkami prednosti premagali Novogoričane A. Zmagali so z rezultatom 489 proti 483 podrtimi keglji in tako že tretjič zapored osvojili naziv državnega prvaka v bowlingu trojic, in sicer v sestavi: Boris Nadižar, Franc Šušteršič in Bojan Cmok.

Ženske trojice so igrale šest iger. Najvišji rezultat so osvojile državne prvakinje iz DGN Severne Primorske v sestavi Manca Peroci, Sonja Trampuž in Valerija Škof. Druge so bile tekmovalke iz DOZIS Dolenjske in Bele Krajine, tretje pa tekmovalke iz DOOS celjske regije.

Rezultati

Moške trojice:

1. mesto: MDGN za Gorenjsko Auris Kranj (Boris Nadižar, Franc Šušteršič in Bojan Cmok)

2. mesto: DGN Severne Primorske (Tomi Strel, Simon Špan in Aleš Škof)

3. mesto: DGN Podravja Maribor (Robert Debevec, Bedrija Črešnik in Shkelzen Dacaj)

 

Ženske trojice:

1. mesto: DGN severne Primorske (Manca Peroci, Sonja Trampuž in Valerija Škof)

2.441 podrtih kegljev

2. mesto: DOZIS Dolenjske in Bele Krajine (Kati Nikić, Marijana Kastelec in Klarisa Bevc)

2.329 podrtih kegljev

3. mesto: DOOS celjske regije (Florjana Švent, Jerica Rogel in Iva Pajtler)

2.312 podrtih kegljev

 

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več