Spleta TV
na voljo v Google Play

15. 05. 2022

Leja Glojnarič olimpijska prvakinja v skoku v višino, Iris Breganski bronasta

Ponovna slovenska pravljica na zadnjem slovenskem nastopu na olimpijadi gluhih v Saxias do Sul, na Jugu Brazilije.

Leja Glojnarič je na današnji tekmi skoka v višino zmagala. Preskočila je letvico postavljeno na 165 centimetrov, kar je bilo dovolj visoko za zlato olimpijsko medaljo. Iris Breganski je skočila tri centimetre manj in si priborila bron. Dekleta so tekmovala v izjemno težkih pogojih, hudem nalivu in mrazu. Zato nobena Slovenka ni skočila osebnega rekorda, vendar je bilo danes to dovolj za dve olimpijski medalji.

Dekleti sta na 24. poletni olimpijadi gluhih spisali resnično pravljico v atletiki, saj v tem športu gluhi še niso bili tako uspešni. Športniki iz celega sveta se z jutrišnjo zaključno slovesnostjo (15. maj) poslavljajo od fantastičnega prizorišča v Saxias do Sul v Braziliji. Naslednja olimpijada bo že čez tri leta, gostil jo bo Tokio.

Po zaslugi zlatih atletinj, ki sta nam priborili štiri medalje, zlato in bronasto v mnogoboju ter zlato in bronasto v skoku v višino, so bile to za našo državo najbolj uspešne poletne olimpijske igre doslej. Nazadnje smo Slovenci tako slavili na zimskih olimpijskih igrah gluhih, leta 1995 na Finskem, ko so Samo Petrač, Lojzka Meglič in Sabina Hmelina osvojili sedem medalj v alpskem smučanju.

Za Lejo Glojnarič, dvojno zlato olimpijsko prvakinjo, na Grajskem dvorišču gradu Brežice, v ponedeljek 15. maja ob 18:30, pripravljajo poseben sprejem. Kdaj pa bo uraden sprejem slovenske reprezentance, še ni znano. Pričakujemo tiskovno konferenco, v četrtek, 19. maja. O lokaciji in uri vas bomo obvestili.

Tina Grošelj 

 

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več