Spleta TV
na voljo v Google Play

13. 05. 2022

Marino Kegl četrti na olimpijskih igrah gluhih v tenisu

Marinu Keglu se je izmuznila bronasta olimpijska medalja v tenisu. V današnjem dvoboju ga je premagal Indijec Prithvi Sekhar, z rezultatom 6:2 in 6:1.

Prithvi Sekhar je bil danes zadnja ovira, ki bi jo Marino Kegl moral preskoči za osvojitev bronaste olimpijske medalje. Tekma za tretje mesto je postregla z vrhunskimi izmenjavami z izjemno razigranim Indijcem, vendar mu je Kegl danes prepustil preveč točk na račun neizsiljenih napak. Prekmurec je na koncu osvojil četrto mesto. S tem dosežkom je ponovil svoj zadnji uspeh na olimpijskih igrah gluhih v Turčiji, 2017, kjer je bil prav tako četrti. In tako znova napredoval iz mednarodnega v svetovni športni razred, ki mu bo prinesel boljše pogoje za nadaljnjo kariero.

Kegl je v prvem setu povedel z 2:0 v igrah, nato je Sekhar z odvzemom servisa izenačil. In prvi set dobil z natančno in napadalno igro, predvsem pa na račun Keglovih neizsiljenih napak, z rezultatom 6:2. Drugi set je Kegl ponovno začel z odvzemom servisa Sekharju. Vendar je ta že v naslednji igri izenačil in nato dobil vse nadaljnje igre ter na koncu dobil tudi drugi niz, z rezultatom 6:1.

Ob koncu olimpijskih iger bo vrstni red na lestvici najboljših tenisačev malo spremenjen. Vodilno mesto je po zmagi na olimpijskem turnirju utrdil Čeh Jaroslav Šmedek. Z osvojeno srebrno medaljo je na drugo mesto napredoval Madžar Mathe Gabor. Prithvi Sekhar je z osvojenim bronom napredoval na tretje mesto. Medtem ko bo po novem Marino Kegl na tej lestvici četrti najboljši igralec na svetu.

Tina Grošelj

 

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več