Spleta TV
na voljo v Google Play

16. 05. 2018

Mednarodni teniški turnir gluhih Portorož 2018

Na teniških igriščih ŠRC Marina Portorož bo v dneh 18. in 19. maja potekal mednarodni teniški turnir gluhih »Slovenia Deaf Tennis Open 2018« v organizaciji Športne zveze gluhih Slovenije. Turnir, na katerem bodo igrali moški v konkurenci posamično, medtem ko bodo ženske tekmovale posamično in v dvojicah, bo pod patronatom ICSD (Mednarodni komite za šport gluhih) in se bo točkoval za svetovno lestvico gluhih tenisačev pri ICSD.

Eden izmed nosilcev v moški konkurenci bo tudi naš najboljši tenisač, Marino Kegl, četrtouvrščeni na olimpijskih igrah gluhih Samsun 2017. Trenutno je sedmi na svetovni lestvici. Na tem turnirju bo imel priložnost za revanšo proti Ekvadorcu Andresu Vazqezu, ki mu je preprečil pot do velikega finala na olimpijskih igrah gluhih.

Mednarodni teniški turnir gluhih v Portorožu poteka od leta 2014, le v letu 2017 zaradi olimpijskih iger gluhih ga ni bilo. Na zadnjem turnirju leta 2016 je bil zmagovalec Gabor Mathe iz Madžarske, pri ženskah pa Jana Janošikova iz Slovaške. Marino Kegl pa je z osvojenim drugim mestom ubranil čast Slovenije.

V četrtek, 17. maja ob 18.30 bo na recepciji teniškega centra ŠRC Marina Portorož žrebanje nosilcev in sestava tekmovalnega razporeda turnirja. V petek, 18. maja se turnir začne ob 9. uri na peščenih igriščih. Turnir »Slovenia Deaf Tennis Open 2018« se bo zaključil v soboto, 19. maja z finalnimi dvoboji in podelitvijo nagrad.

Za nekatere teniške igralce bo udeležba na tem turnirju pomenila kot pomembna priprava na svetovno ekipno prvenstvo gluhih v tenisu septembra v turški Antalyi.

Program tekmovanja (SLO) Program tekmovanja (ENG) Seznam prijavljenih tujih tekmovalcev
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več