Spleta TV
na voljo v Google Play

04. 06. 2012

Power Deaf Women v Budimpešti na odbojkarskem turnirju osvojile 2. mesto

Ženska odbojkarska ekipa PDW se je udeležila mednarodnega odbojkarskega turnirja v Budimpešti na Madžarskem ob 100. obletnici delovanja njihovega športnega društva Siketek Sport Klubja (SSC) in od sedmih ekip osvojila odlično drugo mesto.

Ekipa PDW je imela sestavo: Maja Kuzma (kapetanka), Valerija Škof, Petra Šiler, Jelena Bolshedonova, Gordana Škof, Nina Orešnik in Simona Drev ter Erik De Posarelli (trener).

Na pot smo krenili že v petek popoldne in prispeli v Budimpešto v poznih večernih urah. Že navsezgodaj zjutraj smo se odpravili proti dvorani, ki ga lastijo gluhi in to že 100 let. Imajo veliko igrišč za nogomet, veliko telovadnico ter manjšo dvorano. V telovadnici je tudi spominski muzej, ki prikazuje različne dosežke vseh športnikov-članov društva SSC v različnih panogah (odbojka, nogomet, mali nogomet, šah, namizni tenis, gimnastika,…). Res imajo zelo bogato zgodovino.

Ob 8. uri je organizatorka za odbojko Viktoria Friedel pozdravila vse odbojkarice in jim razložila pravila. Igralo se je na 2 seta do 15 točk, v primeru izenačenja se igra dodatni set. Najstrožje pravilo je bilo, da ne smemo nositi slušnega aparata oz. polževega vsadka po pravilih EDSO. V tem primeru bi ekipo diskvalificirali. Igrali smo na dveh igriščih in imeli na vsakem igrišču kar strogega slišečega sodnika. Tako so se tekme pričele. Naše rezultate si lahko ogledate v tabeli. Najbolj borbena tekma je bila proti SSC A Budapest in SK Neko. Borile smo se za vsako žogo in skušale iskati luknje na njihovem igralnem polju. Sodelovanje med igralkami PDW je bilo izjemno močno in vztrajno. K temu se pripisuje tudi usluga našega trenerja Erika De Posarellija, ki je bil odličen motivator. Vsako igralko je znal spodbujati in miriti ob živčnih trenutkih.

SSC A Budapest sestavljajo članice ženske odbojkarske reprezentance gluhih Madžarske, ki gredo v avgustu na svetovno prvenstvo gluhih v odbojki v Sofiji (Bolgarija). Imajo kar veliko visokih igralk in to je bila njihova prednost. Na tekmi proti njim smo bile enakovredne. V drugem setu smo jih premagale in tako izsilile tretji set. Na koncu smo bile poražene in poraz je bil za nas večja motivacija, da bomo še naprej trenirale in se uigravale. Takšne tekme so zelo velikega pomena, da se zavedamo, koliko pomeni garanje za uspeh. Naš cilj je ustvariti žensko odbojkarsko reprezentanco gluhih, ki bi se udeležila evropskega prvenstva leta 2015.

Ekipa PDW se zahvaljuje Mestnemu društvu gluhih Ljubljana za pomoč pri organizaciji, OŠ Kanal za brezplačno izposojo kombija ter Športni zvezi gluhih Slovenije za finančno podporo.

Tabela tekem PDW:

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.