Spleta TV
na voljo v Google Play

04. 03. 2024

Presenečenje na DP gluhih v badmintonu

Državno prvenstvo gluhih v badmintonu je dogodek, ki vsako leto združi ljubitelje tega športa iz vse Slovenije. Letos je bilo prvenstvo še posebej zanimivo, saj je Društvo oseb z okvaro sluha Dolenjske in Bele Krajine organizirala tekmovanje že tretjič v enajstletni zgodovini prvenstva. Skupaj v sodelovanju s Športno zvezo gluhih Slovenije je torej minulo soboto potekalo imeli tekmovanje v športni dvorani Košenice v Novem Mestu, na katerem je tekmovalo sedem moških in devet žensk iz sedmih društev. Tekme so bile polne adrenalina in strasti, dvoboji so bili zelo razburljivi. Na presenečenje vseh tekmovalcev je članica Polona Kopina iz Aurisa Kranj že tretjič stala na odru za zmagovalce, tokrat na prvem mestu. Polona je bila prej vedno tretja. Tokrat pa se je v napetem finalu pomerila z lansko državno prvakinjo Sabino Radovanovič (DOOS celjske regije). Premagala jo je z rezultatom 23:21 in 21:16 in se na koncu veselila zmage.

V finalnem obračunu med aktualnim prvakom Mariborčanom Robertom Debevcem in Ljubljančanom Miho Jakofčičem je slednji Debevca premagal z rezultatom 16:21 in 15:21,

kar mu je prineslo naslov prvaka na državnem prvenstvu gluhih v badmintonu. Njegova izjemna igra, predanost in vztrajnost so mu prinesla zasluženo zmago. To je zdaj njegova druga zmaga. Tekma je bila polna napetosti in športnega duha, ki je navdušil vse gledalce in navijače.

 

Ženske:

1.mesto: Polona Kopina, MDGN za Gorenjsko Auris Kranj

2.mesto: Sabina Radovanovič, Društvo oseb z okvaro sluha celjske regije

3.mesto: Ana Rutar, DGN Severne Primorske

4.mesto: Mateja Kanalec, Društvo oseb z okvaro sluha celjske regije

 

Moški:

1.mesto: Miha Jakofčič, Mestno društvo gluhih Ljubljana

2.mesto: Robert Debevec, DGN Podravja Maribor

3.mesto: Tomi Strel, DGN Severne Primorske

4.mesto: Damir Šimunkovič, Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele Krajine 

 

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več