Spleta TV
na voljo v Google Play

23. 04. 2020

Domače bombete za burgerje

Sestavine:

  • 550 g moke
  • 1 zavitek suhega kvasa
  • 300 ml mleka
  • 30 g sladkorja
  • 70 g zmehčanega masla
  • 2 jajci (eno je za premaz)
  • 6 g soli
  • sezam za posip

Priprava

  1. V lonček zlijemo mleko, dodamo koščke masla in sladkor ter vse skupaj malo pogrejemo (mleko mora ostati mlačno).
  2. Odstavimo z ognja in v maslenem mleku razžvrkljamo jajce.
  3. Tekočino prelijemo v posodo električnega mešalnika in dodamo kvas. Premešamo.
  4. Moko zmešamo s soljo, jo pretresemo k tekočemu delu ter zamesimo gladko, mehko in svetleče testo.
  5. Testo pustimo, naj vzhaja in podvoji prostornino.
  6. Prestavimo ga na delovno površino in razdelimo na osem enakih delov.
  7. Če se da, površine ne pomokamo, da bomo lažje oblikovali kroglice.
  8. Vogale testa prepognemo v notranjost, da dobimo okroglo obliko. Postavimo ga na pult (gladek del naj bo zgoraj), prekrijemo z dlanjo in hitro krožimo, da oblikujemo lepo kroglico, ki ima napet zgornji del.
  9. Namesto tega lahko dlan postavimo tudi ob testo in jo zavrtimo proti sebi za 45 stopinj. To ponavljamo toliko časa, da se oblikuje lepa in gladka bombeta.
  10. Kroglice prestavimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pazimo, da so dovolj narazen, da se ne bi sprijele, še bolje pa je, da jih razvrstimo na dva pekača.
  11. Premažemo jih z dobro razžvrkljanim jajcem in posujemo s sezamom.
  12. Pustimo, naj vzhajajo približno 45 minut, med tem pa pečico ogrejemo na 200 stopinj.
  13. Bombete pečemo približno 25 minut, da postanejo zlatorjave. Pečene prekrijemo s prtičem, da dobimo mehko skorjo.

Bombete so zares mehke le prvi dan.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play na voljo v Apple Store

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Zanimivo

Več