Spleta TV
na voljo v Google Play

04. 11. 2020

Francu Planincu v spomin

Spoštovani, obveščamo vas, da je 4. novembra 2020 za vedno zaspal Franc Planinc. Soprogi Fridi Planinc in vsem družinskim članom izrekamo iskreno sožalje.

Franc Planinc je bil velik borec za pravice vseh oseb z okvaro sluha. Od rane mladosti se je dejavno vključeval v skupnost gluhih in naglušnih na lokalni, državni in mednarodni ravni tako za časa skupne bivše države Jugoslavije kot na številnih mednarodnih kongresih. Med številnimi funkcijami, ki jih je imel na različnih področjih dela in življenja gluhih in naglušnih, je bil od leta 1992 do 2009 tudi predsednik Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenje. V tem času je pomembno prispeval k razvoju in napredku sistemskega dela Zveze in društev, kot tudi na področju zakonodaje in individualnih pravic vseh kategorij oseb z okvaro sluha. Franc Planinc je zaradi svojega dolgoletnega dela in zaslug tudi častni član Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije.

Za vas smo pripravili krajši video kolaž večjih dogodkov iz življenja in dela pokojnega predsednika in častnega člana ZDGNS. Pred video prispevkom pa nas bosta na kratko nagovorila tudi sedanji predsednik ZDGNS Mladen Veršič in bivši dolgoletni sekretar ZDGNS Aljoša Redžepovič.
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Zanimivo

Več