Spleta TV
na voljo v Google Play

09. 12. 2016

Obisk evroposlanke Romane Tomc na ZDGNS

Evropska poslanka Romana Tomc se je odzvala povabilu Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije, ki ga je prejela ob delovnem obisku delegacije ZDGNS v Bruslju 28. septembra 2016. Dne 2. decembra je obiskala Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije, kjer si je ogledala njihovo delovanje in se seznanila s številnimi dosežki, ki jih gluhi in naglušni dosegajo na različnih področjih. Pozdravila je njihova prizadevanja za aktivno vključevanje oseb z okvaro sluha in poudarila, da se tudi sama v Evropskem parlamentu zelo zavzema za enakopravno obravnavo.

 Razkazali so ji studio Zveze in predstavili informativni program ZDGNS, kjer predvajajo informacije v prilagojeni tehniki gluhim in naglušnim osebam. Izjavila je, da so poslanci s komisarko za zaposlovanje in socialne zadeve, Marianne Thyssen, razpravljali o resoluciji, ki predvideva konkretne spremembe pri uporabi znakovnega jezika v evropskih institucijah. Znakovni jezik bi moral postati tudi eden od uradnih jezikov Evropskega parlamenta.

 Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije se z evroposlanko Romano Tomc dogovarja, da sprejme k sebi na stažiranje gluho ali naglušno osebo, da s prve roke doživi, kako poteka dnevni utrip v Evropskem parlamentu v Bruslju.

[gallery ids="34427,34428,34429,34430,34431,34432,34433,34434"]
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Novice

Več