Spleta TV
na voljo v Google Play

18. 05. 2018

Pričevanja Aleka Prokofjeva

V Ustvarjalnem centru Švicarija je bil v ciklusu Pričevalci včeraj pogovor z gluhim kiparjem, slikarjem in grafikom Alekom Prokofjevim. Pogovor, ki ga je vodil kustos Miha Colner, v slovenski znakovni jezik pa tolmačila Tanja Giuliatti Davinić, je bil na predvečer Mednarodnega dneva muzejev.

V pogovornem ciklusu Pričevalci sodelujejo nekdanji prebivalci in uporabniki Švicarije, ki iz lastnih izkušenj in perspektiv pričarajo nekdanje vzdušje v tej ikonični stavbi v Tivoliju. Sogovorniki so vizualni ustvarjalci, ki so na različnih ravneh zaznamovali domače likovno prizorišče. Med njimi je tudi Alek Prokofjev. Ta likovni samouk se že petdeset let aktivno udejstvuje na domači sceni. Leta 1968 je prvič samostojno razstavljal, v naslednjih desetletjih pa je prejel več priznanj in sodeloval na številnih likovnih kolonijah z mladimi. Redno sodeluje tudi z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije.

Prokofjev se je rodil v devetčlanski družini v Švicariji, kjer je živel in deloval vse do njene nedavne prenove. Prav zato je Prokofjev eden najpristnejših kronistov in pričevalcev o zgodovini te legendarne stavbe na robu mesta, kjer so poleg njega delovali številni domači likovni umetniki. V javnem pogovoru je predstavil svojo vlogo znotraj te neformalne umetniške skupnosti.

[gallery ids="39766,39768,39769,39770,39771,39772,39773"]
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Novice

Več