Spleta TV
na voljo v Google Play

05. 11. 2020

Pravljica: »Repa velikanka«, (A. Tolstoj)

VKLOP PODNAPISOV - v predvajalniku pritisnite gumb desno spodaj - podnapisi (c).

Dedek je na njivi posadil repo. Nekega dne je iz zemlje pokukala majhna repa.

Dedek jo je zalival z vodo in repa je rasla in rasla. Zrasla je v ogromno repo. In ko je bila zrela, jo je dedek poskušal izpuliti. Vlekel je in vlekel a je ni mogel izpuliti.

Na pomoč je poklical babico. Babica se je prijela za dedka, dedek je prijel za repo in skupaj sta vlekla in pulila a repe nista mogla izpuliti.

Babica je, na pomoč, poklicala vnukinjo. Vnukinja se je prijela za babico, babica se je prijela za dedka, dedek je prijel za repo in skupaj so vlekli in vlekli a repe niso mogli izpuliti.

In tako je vnukinja, na pomoč, poklicala psa. Pes je prijel za vnukinjo, vnukinja za babico, babica za dedka, dedek pa je prijel za repo, in tako so vsi skupaj vlekli in pulili a repe niso mogli izpuliti.

Pes je odhitel poklicat na pomoč mačko. Mačka se je prijela za psa, pes za vnukinjo, vnukinja za babico, babica za dedka, dedek za repo in vsi skupaj so vlekli in vlekli a repe še vedno niso mogli izpuliti.

Mačka je poklicala na pomoč še majhno miško. Miška se je prijela za mačko, mačka za psa, pes za vnukinjo, vnukinja za babico, babica za dedka in vsi skupaj so vlekli in vlekli...in glej, uspelo jim je izvleči repo velikanko.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Pravljice

Več