Spleta TV
na voljo v Google Play

16. 01. 2017

Anja Drev uspešna na prvih tekmah Evropskega alpskega pokala gluhih

[gallery ids="34676,34677"]

Prejšnji vikend so bile na avstrijski Štajerski v smučarskem središču St. Lambrecht prve letošnje tekme Evropskega alpskega pokala gluhih. Gluhe smučarke in gluhi smučarji so tekmovali v treh disciplinah: superkombinacija (superveleslalom z slalomom), veleslalom in slalom. Tekmovanje je organiziralo športno društvo gluhih Gehörlosen-Sportverein Kultur- und Jugendzentrum Graz pod vodstvom vodje smučarske sekcija Kathrin Grill.

Tekmovanja, ki je spremljal tudi EDSO tehnični direktor Martin Larch, se je udeležilo 13 tekmovalk in 26 tekmovalcev iz desetih držav Evrope. Pod slovensko zastavo je nastopila Anja Drev, ki je tekmovala pod imenom Zveze za šport invalidova Slovenije-Paraolimpijski komite, ki je njeno udeležbo financiral, kot del priprav za svetovno prvenstvo gluhih v alpskem smučanju, ki bo od 12. do 18. marca 2017 v Innerkremsu na avstrijski Koroški.

Anja je nastop na tekmah Evropskega alpskega pokala gluhih začela s tekmo v superkombinaciji, kjer je prvo vožnjo odzvozila v superveleslalomu z drugim najboljšim časom, tekmo zaključila s tretjim časom v slalomu, kar ji je prineslo skupno drugo mesto, za Avstrijko Melisso Köck.

Drugi dan je Anja imela na sporedu veleslalom, kjer je štartala kot sedemnajsta tekmovalka. Po prvi vožnji je bila s časom četrta, v drugi vožnji je bila hitrejša in se prebila na tretje mesto, kar ji je prineslo tretje mesto v končni razvrstitvi veleslaloma. Prva je bila Melissa Köck, druga pa Hrvatica Rea Hraski.

Tekmovalni vikend se je zaključil s tekmo v slalomu, v prvi vožnji je imela drugi najboljši čas, a v drugi vožnji je bila prva, kar pa ji je na koncu prineslo drugo mesto v slalomski razvrstitvi, za Köckovo.

Naslednje tekme Evropskega alpskega pokala gluhih bodo v bavarskem Garmsichu-Partenkirchnu od 10. do 12. februarja 2017. Športna zveza gluhih Slovenije in Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije čestitata Anji Drev za njene dosežke.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več