Spleta TV
na voljo v Google Play

06. 09. 2011

Državno prvenstvo gluhih v balinanju-ekipno

Društvo gluhih in naglušnih Posavja Krško je prevzelo v letu 2011 izvedbo državnega prvenstva gluhih v balinanju – ekipno. Na državno prvenstvo je bil delegiran tehnični delegat Športne zveze gluhih Slovenije Janez Slatinšek, ki je brez pripomb spremljal potek prvenstva.

Tekmovanja v balinanju se je udeležilo 8 moških ekip in 3 ženske ekipe društev gluhih in naglušnih Slovenije. V sodelovanju z Balinarskim klubom Krško je bilo tekmovanje izvedeno na njihovem štiristeznem balinišču poleg stadiona Matije Gubca v Krškem. Tekmovanje je potekalo po pravilih Balinarske zveze Slovenije in v skladu z pogoji Športne zveze gluhih Slovenije.

Otvoritve državnega prvenstva sta se udeležila tudi župan občine Krško Franc Bogovič in predsednica Sveta krajevnih skupnosti mesta Krško Jožica Mikulanc. Dogajanje na balinišču je spremljala snemalna ekipa Spletne televizije ZDGNS in novinarka Posavskega obzornika.

Udeleženci so izrazili veliko pohval glede organizacije prvenstva, tekmovanje je potekalo v dobrem športnem in prijateljskem vzdušju in v svoja okolja so odnesli lepe ter prijetne vtise iz Posavja. Tudi člani DGN Posavja so bili z izvedbo zelo zadovoljni, čeprav so z balinanjem začeli šele v letošnjem letu.

Naslov državnega prvaka za leto 2011 v balinanju v moški konkurenci je osvojila ekipa DGN Ljubljana, v ženski konkurenci je prvakinja

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več