Spleta TV
na voljo v Google Play

15. 02. 2020

Državno prvenstvo gluhih v šahu 2020

Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor je v soboto, 15. februarja 2020 v Gostišču Taborka organiziralo državno prvenstvo gluhih v šahu. Prvenstva, ki je bilo izvedeno v dveh delih in sicer dopoldne ekipno, popoldne pa posamično, se je udeležilo 5 ekip z 25 šahisti iz društev DGN Pomurja, DGN Celje, DGN Ljubljana, MDG Ljubljana ter DGN Podravja Maribor kot gostitelj.

V dopoldanskem delu, ko so šahisti tekmovali v ekipni konkurenci, so največ točk osvojili šahisti iz Društva gluhih in naglušnih Pomurja iz Murske Sobote, ki so Celjane potisnili na drugo mesto po meč točkah. Tretje mesto je osvojila ekipa gostitelja, DGN Podravja Maribor.

V konkurenci posamično je slavil domačin Franc Perkovič pred konkurentom iz MDG Ljubljana, Stankom Veršičem, medtem ko je tretje mesto osvojil lanskoletni prvak Andrej Štrucl iz DGN Celja. Šahisti so odigrali 7 kol po švicarskem sistemu.

Državno prvenstvo gluhih v šahu je sodil Boris Perkovič, mednarodni arbiter iz ŠD Fram, tehnični delegat Športne zveze gluhih Slovenije, ki je spremljal potek tekmovanja, na tem prvenstvu je bil Anton Petrič.

Rezultati-ekipno

Rezultati-posamično

 

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več