Spleta TV
na voljo v Google Play

15. 06. 2020

Filipič in Dragoš državna prvaka v balinanju

V soboto 13. junija je potekalo državno prvenstvo moških dvojic v balinanju. Organizator je bilo Mestno društvo gluhih Ljubljana. Tekmovalci so tekmovali na štiristeznem balinišču balinarskega športnega društva Hermes v Ljubljani. Tekmovalo je deset moških dvojic iz šestih področnih društev. Najprej je potekal tekmovalni žreb. Nato je sodnik dvojice razdelil v štiri skupine.

Tekmovanje je potekalo v prijetnem športnem vzdušju. Tekmovalci so si pri metih krogle prizadevali, da so se karseda približali rdeči krogli. Najbolj zanimiv je bil zaključni obračun med finalistoma. Kjer sta bila pri metih najbolj natančna tekmovalca iz Aurisa A (Andrej Filipič in Marko Dragoš), premagala sta tekmovalca Ljubljanskega društva A (Milan Kralj in Dušan Novotny), z rezultatom 8:6 in osvojila laskavi naslov državnih prvakov.

V borbi za bron sta se pomerila dvakratna zapored državna prvaka iz Aurisa B ( Rok Knez in Mirko Reichard) in tekmovalca iz Mestnega društva (Stanko Veršič in Vinko Kalizan), slednja sta se veselila zmage z rezultatom 10:7.

Rezultati:

  1. MDGN za Gorenjsko AURIS Kranj A (Andrej Filipič in Marko Dragoš)
  2. DGN Ljubljana A (Milan Kralj in Dušan Novotny)
  3. Mestno društvo gluhih A (Stanko Veršič in Vinko Kalizan)
  4. MDGN za Gorenjsko AURIS Kranj B (Rok Knez, Mirko Reichard)

 

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več