Spleta TV
na voljo v Google Play

24. 07. 2013

Kongres Mednarodnega komiteja za šport gluhih

24. julija se je v Sofiji začel dvodnevni kongres Mednarodnega komiteja za šport gluhih. Slovenijo na njem zastopata predsednik in sekretar Športne zveze gluhih Slovenije, Robert Žlajpah in Tone Petrič.

Uvodna razprava kongresa je tekla o poskusih izenačitve Deaflympics s paraolimpijskimi igrami. Delegati so bili obveščeni tudi o uradnem začetku letošnjih 22. poletnih Deaflympics. Slovesna otvoritev bo potekala 26. julija, ob 18h, v športni areni Armeec. Po besedah organizatorjev naj bila skromna, celo brez mimohoda vseh športnikov, ampak naj bi zastavo nosila največ po dva predstavnika iz vsake države. Naslednje Deaflympics pa se bodo čez štiri leta odvijale v Turčiji.

Jutri bodo delegati volili novo vodstvo Mednarodnega komiteja za šport gluhih. Izbirali bodo med tremi kandidati, aktualnim predsednikom Crowleyem, Rusom Rukhledevom in Američanom Barishom.

Več informacij lahko pridobite z ogledom videa, kjer bo izjavo o današnjem dogajanju na kongresu podal predsednik Športne zveze gluhih Slovenije, Robert Žlajpah.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več