Spleta TV
na voljo v Google Play

24. 07. 2013

Marino Kegl je opravil svoj prvi trening

Tenis je ena najstarejših olimpijskih panog, kjer so se teniški igralci prvič pomerili že leta 1924. Slovenija ima v tej kraljevi panogi prvič tudi svojega predstavnika Marina Kegla, dvakratnega slovenskega gluhega športnika leta in aktualnega evropskega mladinskega prvaka med gluhimi, ki je na Deaf Ranking listi trenutno na 40. mestu. Tekmuje tudi v članski kategoriji Teniške zveze Slovenije, kjer je od lanskega leta napredoval za 20 mest na 35. mesto, v kategoriji do 18 let, pa je na 29. mestu.

Kegl, ki je na dan prihoda na Deaflympics praznoval svojo polnoletnost, je 24. julija skupaj s svojim trenerjem Darkom Keglom opravil svoj prvi trening.

Teniško opremo je slovenskemu asu letalski prevoznik dostavil šele včeraj pozno zvečer. Zato je včerajšnji trening posvetil kondicijskim vajam, danes ob 10h zjutraj pa je v Dema Sports klubu prvič stopil na vroč sofijski pesek in po trenerjevih navodilih pilil tehniko in preigraval različne taktike. Po treningu nam je povedal, da ga pesti manjša poškodba kolena, vendar so pričakovanja od nastopa na velikem tekmovanju večja od bolečin.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več