Spleta TV
na voljo v Google Play

16. 10. 2010

Marino Kegl zmagal na Slovaškem

V okviru 50 letnice ustanovitve Slovaške zveze gluhih, se je v Hlohovcu 16.oktobra 2010 poleg ostalih dogodkov, odvijalo tudi več športnih turnirjev z mednarodno udeležbo. Tako so tekmovali v futsalu, odbojki, bowlingu, šahu, namiznem tenisu, badmintonu in tenisu.

Na teniškem turnirju je sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi tenisač Marino Kegl (Teniški klub Jakopina). Petnajstletni Marino je z odlično igro presenetil vse sodelujoče in osvojil turnir brez poraza.

Zaradi omejitve turnirja na samo en dan, se je teniški turnir odvijal po sistemu Round Robin z finalnim delom. V dve skupini je bilo razvrščenih po pet tekmovalcev.

Kljub naporni četrti tekmi v skupini, kjer je proti odličnemu Čehu Vitu Prochazki zaostajal z 1:3 in 2:4, se je pobral in na koncu slavil z rezultatom 6:4. Osvojil je prvo mesto v skupini ter se uvrstil v polfinale. S sproščeno igro v polfinalu je gladko, z rezultatom 6:0 premagal Slovaka Petra Juriško, kar mu je dalo krila za finalni obračun. Ponovno se je srečal z Čehom Vitom Prochazko in zmagal 6:0.


Rezultati:

1. RR: Marino Kegl : Roman Vojtehovsky(Slovaška) 6 : 1
2. RR: Marino Kegl : Roman Torok(Slovaška) 6 : 1
3. RR: Marino Kegl : Michal Horvath(Slovaška) 6 : 0
4. RR: Marino Kegl : Vit Prochazka(Češka) 6 : 4
Polfinale: Marino Kegl : Peter Juriška(Slovaška) 6 : 0
Finale: Marino Kegl : Vit Prochazka(Češka) 6 : 0

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več