Spleta TV
na voljo v Google Play

24. 04. 2015

Mednarodni teniški turnir gluhih Portorož 2015

Mednarodni teniški turnir 2015

Športna zveza gluhih Slovenije bo v sodelovanju z družbo Športni turizem Portorož drugič gostila mednarodni teniški turnir gluhih, ki bo potekal med 28. in 30. majem v Portorožu.

Na igriščih Športno rekreacijskega centra Marina v Portorožu se bodo pomerili najboljši gluhi teniški igralci na svetu. Med prvimi prijavljenimi sta Mikael Laurent iz Francije, trenutni najboljši tenisač na svetovni lestvici in Robert Gravogl, Avstrijec, ki je na olimpijskih igrah gluhih v Sofiji osvojil bronasto medaljo v dvojicah. Najavil se je Ekvadorec Andres Vazquez, ki je eden izmed najboljših južnoameriških gluhih tenisačev.  Medtem je bila prejeta prijava številne ruske teniške ekipe. Lista prijavljenih je že vedno odprta. Pričakujemo tudi zlatega olimpijca iz Sofije, Gaborja Matheja iz Madžarske.

Nikakor pa ne smemo prezreti najboljšega slovenskega gluhega teniškega igralca, aktualnega mladinskega prvaka Marina Kegla, ki je v svoji karieri osvojil že 26 mednarodnih teniških turnirjev. Vse tekme si boste lahko ogledali brezplačno.

Turnir bo odigran po pravilih mednarodne teniške zveze – ITF. Sistem odigranih dvobojev bo odvisen od končnega števila prijavljenih tekmovalcev.

Mednarodni teniški turnir gluhih bo prvi turnir, kjer se bodo dosežki točkovali za svetovno lestvico gluhih tenisačev, kjer so do sedaj  točkovali dosežke z uradnih teniških tekmovanj, kot so celinska in svetovna prvenstva gluhih ter olimpijske igre gluhih.

V času turnirja bosta prisotna predstavnika Evropske organizacije gluhih za šport (EDSO), Niall Fearon-član izvršnega odbora EDSO in Tobiaz Burz, tehnični direktor za tenis. Oba si bosta ogledala prizorišče evropskega prvenstva gluhih, ki bo na isti lokaciji junija leta 2016. Sprejel ju bo piranski župan Peter Bossman.

Generalni medijski pokrovitelj turnirja je Spletna TV (www.gluhi.si). Finalne tekme si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu preko Spletne TV, medtem ko bodo za tekmovanja v kvalifikacijah predstavljene video reportaže.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več