Spleta TV
na voljo v Google Play

09. 12. 2016

Najboljši gluhi športniki leta 2016

[gallery ids="34450,34449,34448,34447,34446,34445,34444,34443,34442,34441,34440,34439,34438,34437"]

Športna zveza gluhih Slovenije je v četrtek, 8. decembra na prednovoletnem srečanju Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije razglasila najboljše gluhe športnike za leto 2016, ki so tekmovali na uradnih tekmovanjih pod okriljem Mednarodnega komiteja za šport gluhih (ICSD) oziroma Evropske športne organizacije gluhih (EDSO).

Predsedstvo ŠZGS je na redni seji dne 19. novembra 2016 potrdilo najboljše gluhe športnike v letu 2016:

Športnica leta 2016 – Sandra LEGENIČ za strelske dosežke v slišeči ligi in na državnem prvenstvu invalidov.

Po dolgih letih premora, odkar je nastopila za slovenske barve na letnih olimpijskih igrah gluhih v Kopenhagenu na Danskem leta 1997 se vrača v aktivni šport, to je streljanje s standardno puško

Športnik leta 2016 – Tadej ENCI za osvojen evropski naslov v dvoranski atletiki v disciplini na 400m na Poljskem v Torunu.

Že pred odhodom sta trener Gregor Doberšek in Tadej Enci skovala tih načrt, da na evropskem prvenstvu gluhih v dvoranski atletiki v Torunu na Poljskem osvoji medaljo. V teku na 400 metrov  je v cilj pritekel kot veliki zmagovalec z  osvojeno zlato medaljo in osebnim rekordom pod 50 sekundami. Enci je znova presenetil našo javnost in dokazal, da je športnik iz pravega testa, ki je s svojim trdim delom in pridnostjo na vsakodnevnih treningih dokazal z naslovom evropskega prvaka. To je njegova druga medalja s evropskih prvenstev, odkar nastopa od leta 2015.

Športna ekipa leta 2016 – Slovenska košarkarska reprezentanca gluhih za osvojeno 4. mesto na EP gluhih v košarki v Grčiji v Solunu.

Kljub kadrovskim težavam in kratkih pripravah je slovenska košarkarska reprezentanca gluhih uspela osvojiti zastavljen cilj, to je uvrstitev na olimpijski turnir gluhih Deaflympics Samsun 2017. Gluhi košarkarji so s svojo požrtvovalno igro dosegli polfinale, ki jim je odpirala vrata za medaljo, vendar so se njihove sanje o medalji razblinile, ko se je poškodoval tretji ključni igralec Miha Jakofčič.

Nagrajeni športniki so iz rok predsednika ŠZGS Roberta Žlajpaha prejeli velike plakete ŠZGS.

Za uspehe v atletiki in v košarki sta bila zaslužna tudi atletski trener Gregor DOBERŠEK in košarkarski kondicijski trener Igor CESAR, ki sta prejela mali plaketi ŠZGS.

Športna zveza gluhih Slovenije ŠZGS se zahvalila košarkarskemu reprezentantu Saši LUKIĆU, ki je res požrtvovalno in s srcem prevzel trenersko vodenje reprezentance. Žal ga ni bilo med prisotnimi, ker živi na Švedskem in ŠZGS ga je seznanila s posebnim priznanjem. Ob priložnosti mu bo ŠZGS predala plaketo za njegov trenerski prispevek. Preko video posnetka se je Lukić zahvalil vodstvu ŠZGS za izkazano zaupanje.

Na podlagi točkovanja uvrstitev športnikov in ekip iz društev gluhih in naglušnih Slovenije na državnih prvenstvih gluhih 2016 v različnih športnih panogah so največ točk osvojili športniki iz DGN Celja, ki je dobilo plaketo najuspešnejšega društva na državnih prvenstvih gluhih 2016.

Predsednik ŠZGS Robert Žlajpah je v imenu Športne zveze gluhih Slovenije zaželel vsem športnicam in športnikom veliko sreče, uspehov in dobrih rezultatov na različnih tekmovanj ter dobrega zdravja brez poškodb v letu 2017.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več