Spleta TV
na voljo v Google Play

18. 07. 2013

Potovanje plamenice čez Slovenijo v sliki in besedi

26. julija se v bolgarski prestolnici Sofiji začnejo 22. poletne olimpijske igre gluhih. Kot je običaj pri vsakih olimpijskih igrah, se začnejo s prihodom olimpijske plamenice, s katero svečano prižgejo olimpijski ogenj v mestu, kjer igre potekajo.
Pot do prizorišča iger je plamenico vodila tudi skozi Slovenijo. 16. julija sta s plamenico na avstrijsko-slovensko mejo prikolesarila avstrijska gluha športnika Sabine Wallner in Gerald Ebner in jo predala Jožetu Koserju, nekdanjemu jugoslovanskemu kolesarskemu reprezentantu. Svečane predaje se je udeležila tudi Sabina Hmelina, nosilka številnih olimpijskih medalj v smučanju.
17. julija so plamenico od Šentilja do glavnega trga v Mariboru prenesli nekdanji olimpijci. Uradnega sprejema se je udeležila množica ljudi, saj je plamenica prvič potovala skozi Slovenijo. Med njimi tudi Branko Žnidarič, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in Marjan Kosi, direktor Urada za šport Mestne občine Maribor ter Damjan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije.
Letos se bodo za medalje borili košarkarji in teniški igralec Marino Kegl. Slovenija tako na olimpijske igre pošilja svoje najboljše gluhe športnike, ki vzbujajo velike upe za uspeh v obeh športnih panogah.
Do olimpijskih iger nas loči še dober teden dni. Takrat bo na prizoriščno areno Armeec pripotovala plamenica, ki so jo 17. julija slovenski olimpijci predali predstavnici Mednarodnega komiteja za šport na Gruškovju, od koder bo plamenica prepotovala še zadnji del poti; preko Srbije v bolgarsko prestolnico Sofijo.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več