Spleta TV
na voljo v Google Play

26. 05. 2015

Prijave za mednarodni teniški turnir gluhih zaključene

Plakat turnirja 2015

Zaključile so se prijave teniških igralcev za mednarodni teniški turnir gluhih, ki bo v Portorožu od 29. do 30. maja na teniških igriščih Športno-rekreacijskega centra Marina Portorož. Turnir se bo točkoval za svetovno lestvico gluhih tenisačev. Prijavljeni tekmovalci bodo turnir izkoristili kot trening tekma pred bližajočim se svetovnim prvenstvom gluhih v tenisu, ki bo v angleškem Nottinghamu od 20. do 27. julija 2015. Tenisači bodo igrali na akrilni podlagi in s teniškimi žogicami Babolat, ki jih je brezplačno zagotovila Teniška zveza Slovenije. Torej tenisači bodo imeli enake tekmovalne pogoje kot na omenjenem svetovnem prvenstvu.

Prijavili so se: Madžarska: Gabor Mathe (2. na svetovni lestvici) in Gabor Varkoly Avstrija: Robert Gravogl (12) Švica: Mario Attanasio Francija: Mikael Laurent (1), Vincent Novelli (8), Alexander Bousard (51), Samuel Cazaux Rusija: Alexey Likharev, Sergey Likharev (24), Alexey Lipovskiy (21), Roman Malyshev (51), Egor Panyushkin (10), Alekey Shirnin Ekvador: Andres Vazquez (29) Slovenijo bo zastopal Marino Kegl, 17. igralec na svetovni lestvici, ki se intenzivno pripravlja na svetovno prvenstvo.

V četrtek, 28. maja ob 21. uri bo v portoroškem hotelu Lucija žrebanje igralcev v tekmovalni sistem turnirja. Na žrebanju bo prisoten član izvršnega odbora Evropske športne organizacije gluhih (EDSO), Irec Niall Fearon, ki bo v Portorožu na inšpekcijskem ogledu tekmovalnega prizorišča za evropsko prvenstvo gluhih v tenisu leta 2016. V petek, naslednji dan se bodo na teniških igriščih Športnega centra Marina Portorož odvijale tekme rednega dela turnirja. Tekme si bo ogledal še tehnični direktor EDSO za tenis, Tobias Burz iz Nemčije.

V soboto se bo turnir nadaljeval z zaključnimi tekmami, kjer bomo dobili zmagovalca turnirja. Zaključni dela turnirja bosta ogledala predsednik Teniške zveze Slovenije Marko Umberger in župan občine Piran Peter Bossman. Zaključne tekme bo v živo predvajala Spletna TV Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več