Spleta TV
na voljo v Google Play

18. 08. 2022

11. redna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji sprejela Predloga zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina. Obravnavala je predlog Zakona o začasnih ukrepih za odpravo posledic draginje za najbolj ranljive skupine prebivalstva, potrdila je ukrepe, ki jih ureja zakon, dokončno pa bo zakon sprejet na jutrišnji dopisni seji. Vlada je danes določila tudi Predlog novele Zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Video si lahko pogledate tukaj.

Vlada je na današnji seji potrdila besedilo Predloga zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina, ki ga je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravilo skupaj s predstavniki gospodarstva, na podlagi podatkov Svetovne banke ter pregleda ukrepov držav članic EU. Predlog zakona predvideva dovoljeno državno pomoč v skladu z Začasnim okvirom za krizne ukrepe državne pomoči v podporo gospodarstvu po agresiji Rusije proti Ukrajini. V ta namen bo država zagotovila 40 milijonov evrov.

Vlada je določila besedilo predloga Zakona o začasnih ukrepih za odpravo posledic draginje za najbolj ranljive skupine prebivalstva in ga pošlje v obravnavo Državnemu zboru Republike Slovenije po nujnem postopku. Z namenom zagotavljanja višje socialne varnosti socialno najbolj ranljivih skupin prebivalstva Republike Slovenije, predlagamo začasne ukrepe na področju socialne varnosti, ki bodo omilili posledice in vpliv visokih cen energentov in cen življenjskih potrebščin v času ogrevalne sezone.

Vlada je danes določila besedilo Predloga zakona o spremembi in dopolnitvi Zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami. Predlog bo vlada Državnemu zboru Republike Slovenije poslala v obravnavo po nujnem postopku. Sprejem zakona je nujen, da se za vse reševalne sestave čimprej uredi povračilo stroškov, ki nastajajo ob sodelovanju na intervencijah, ko je zaradi obsega naravne nesreče aktiviran državni načrt zaščite in reševanja.

 

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Tiskovne konference

Več