Spleta TV
na voljo v Google Play

04. 07. 2022

Javor Škerlj Vogelnik: Kjer je vsak zmagovalec svojega življenja

Nenasilna komunikacija (NVC) oz. povezovalna komunikacija je globalno uveljavljen pristop, ki ga je razvil ameriški psiholog dr. Marshall Rosenberg. Temelji na vzpostavljanju kvalitete stika med ljudmi na način, da so lahko potrebe vseh vpletenih v čim večji meri upoštevane.

Osnovno vodilo povezovalne komunikacije je vzpostavljanje načinov razmišljanja, uporabe jezika in načina komuniciranja, ki temelji na jasnih observacijah, avtentičnemu izražanju notranjega doživljanja posameznika, empatičnemu poslušanju in samoempatiji. S tako imenovanim “žirafjim” jezikom povezovalne komunikacije lahko torej zamenjamo razdiralni jezik obtoževanja, okrivljanja, obsodb, diagnosticiranja in zahtev z jezikom, ki bistveno poveča možnosti, da so potrebe vseh vpletenih lahko zadovoljene na način, da drug drugemu radostno prispevamo k obogatitvi naših življenj.

Več o predavatelju na njegovi spletni strani: https://javorvogelnik.com/

ORIS PREDAVANJA - ČASOVNICA 00:00 Začetek 00:44 Uvodni nagovor 16:49 Začetek predavanja 1:06:16 Uvod v pogovor s predavateljem 1:08:54 Začetek pogovora s predavateljem v živo

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Zanimivo

Več