Spleta TV
na voljo v Google Play

24. 12. 2021

Voščilo predsednika ZDGNS za leto 2022

Pozdravljeni vsi,
Ob zaključku leta je prav, da vas vse skupaj lepo pozdravim in vam zaželim vse dobro v novem letu.
Leto 2021 je bilo izjemno bogato in uspešno. Letos smo vpisali znakovni jezik kot 12 država na svetu in 5 država v EU ter 1 država na svetu jezik gluhoslepih v najvišji pravni akt države – Ustavo RS. Slovenija zaključuje čas predsedovanja Svetu EU. Tudi mi smo del Evrope, zato smo ob tej priložnosti izdali pravljico z naslovom Vse je v naših rokah. Zveza je skupaj z društvi obeležila 90 let delovanja. Poseben dogodek v Cankarjevem domu z bogatim programom, prenos sprejema Ustave na TV Slovenija iz Državnega zbora in izdaja posebne pesmi z Nino Pušlar Tople oči, je le nekaj izjemnih dogodkov. Prejeli smo tudi posebno zahvalo Predsednika RS Boruta Pahorja za vlogo Zveze pri Ustavni spremembi.
Novembra smo obeležil Dan oz. teden slovenskega znakovnega jezika in decembra počastili 30 obletnico slovenske Ustave in prav poseben čar jo ima, saj smo v njej zapisani tudi mi, gluhi in gluhoslepi. Ustavna sprememba ni nikoli bila cilj, temveč temeljni pogoj za nov začetek. Zato nam je sedaj dovoljeno, da skupaj z vami rišemo lepšo prihodnost. Ob tem dogodku smo predstavili nov dokumentarni film 62.a, videospot raperja Ževže Verjemi vase in komedijo v znakovnem jeziku Deci-bel-ga s stand-up komikom Tesky. Posebno pozornost smo posvetili strategiji dela Zveze za obdobje do leta 2030 in področju starejših ter naglušnih z medijsko kompanijo Gaje Preston in Jurija Zrneca.
Hvala dragi prijatelji, gluhi, naglušni, gluhoslepi in vsi ostali za izjemno nepozabno leto in veselimo se novih izzivov v letu 2022.
Naj vam na koncu zaželim lepe praznike ter srečno novo leto 2022.
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Zanimivo

Več