Spleta TV
na voljo v Google Play

16. 04. 2020

Postopno rahljanje ukrepov in oživljanje države

Od sobote, 18. aprila 2020, bo veljal nov odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja na javnih mestih, ki dopušča nekatere športne dejavnosti posameznikov v občini prebivanja, še vedno pa velja prepoved gibanja in zbiranja na javnih mestih in površinah. Ob upoštevanju varne razdalje do drugih bo vsak na prostem v svoji občini lahko izvajal športnorekreacijske dejavnosti, kot so tek, kolesarjenje, joga, tenis, badminton, balinanje …

Prihodi, odhodi ali zadrževanje na zasebnem zemljišču ali objektu zunaj občine prebivališča so dovoljeni za posameznike in skupine ožjih družinskih članov ali skupnega gospodinjstva. Dovoljeno je izvajanje vzdrževalnih del ali sezonskih opravil. Pri tem mora posameznik imeti pri sebi izpisek iz zemljiške knjige ali drug dokument, s katerim dokazuje pravico do uporabe zemljišča ali objekta, ter lastnoročno podpisano izjavo z nekaterimi osebnimi podatki in pisnimi razlogi za zadrževanje.

Vlada je prav tako izdala odlok, ki veljavnost vozniških in prometnih dovoljenj podaljšuje do 17. junija, medtem ko prepoved izvajanja tehničnih pregledov ostaja do 17. maja. Tisti, ki za podaljšanje registracije ne potrebujejo tehničnega pregleda, podaljšanje veljavnosti prometnih dovoljenj lahko uredijo preko e-Uprave.

Vir: rtvslo.si.

Povzela: Valerija Škof

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Novice

Več