Spleta TV
na voljo v Google Play

05. 05. 2022

Veveričji rep iz knjige Življenje v gozdu, Deni Kragelj

Pravljica Veveričji rep govori o veverici in njenem nagajivem repu, ki cvili in ji nagaja. Veveričini novi prijatelji so jezni, ker se prestrašijo repovega cviljenja, veverica pa je ob izgubi prijateljev žalostna. Vztrajno se trudi ujeti svoj nagajivi rep. Ko ji končno uspe, postane najbolj pogumna, modra in priljubljena žival v gozdu.

Življenje v gozdu je knjiga, v kateri najdemo različne teme za pogovor z otrokom. Terapevtske pravljice nam omogočajo uvid v otrokovo počutje in dojemanje. Njegove stiske obravnavajo resno in ponujajo konkretne rešitve ter otroku pomagajo poimenovati in (raz)ločiti občutke in čustva.

Deni Kragelj je diplomirala iz socialne pedagogike, ki celostno pristopa k posamezniku in je usmerjena k rešitvam. Pisateljica s svojimi stališči velikokrat preseneti, saj razmišlja izven okvirov naučenega in raziskuje svoje zmožnosti. V sodelovanju s starši in strokovnjaki je ustvarila pravljice, ki (p)odpirajo najbolj aktualne teme.

To je prvi projekt Spletne TV, s katerim smo hoteli narediti animirano slovensko risanko za gluhe otroke. Risanka je namenjena tudi drugim, ki se želijo učiti slovenskega znakovnega jezika. Za animacijo je poskrbela Miša Nika Weber, ki je dokončala srednjo medijsko šolo. V prostem času rada riše animirane like ter fotografira rastline in živali. Pri ustvarjanju animacije jo je najbolj potegnilo digitalno risanje, saj ji je dalo nove izzive in novo znanje. Priredbo v znakovni jezik je pripravila Špela Rotar.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Pravljice

Več