Spleta TV
na voljo v Google Play

24. 06. 2022

Deni Kragelj, Življenje v morju: Vrtec želv

Pravljica Vrtec Želv avtorice Deni Kragelj je ena izmed terapevtskih pravljic v knjigi Življenje v morju. Vrtec želv je pravljica, ki odpira pomembne teme za pogovor z otrokom, med njimi so sodelovanje, sprejemanje drugačnosti, povezovanje.

Življenje v morju je knjiga, ki nam je lahko v pomoč pri pogovoru z otrokom. Nudi tudi konkretne situacije, kjer se otrok nauči poimenovati in (raz)ločiti občutke in čustva. Deni Kragelj je diplomirala iz socialne pedagogike. Pisateljica s svojimi stališči velikokrat preseneti, saj razmišlja izven okvirov naučenega in raziskuje svoje zmožnosti. V sodelovanju s starši in strokovnjaki je ustvarila pravljice, ki (p)odpirajo aktualne teme.

To je druga pravljica, ki je nastala v video produkciji Spletne TV. Z njo želimo omogočiti najmlajšim uporabnikom znakovnega jezika, da spremljajo pravljico v svojem jeziku. Risanka je namenjena tudi drugim, ki se želijo učiti slovenskega znakovnega jezika. Animacijo je naredila Miša Nika Weber, ki je končala srednjo medijsko šolo. Pri ustvarjanju animacije jo je najbolj pritegnilo digitalno risanje, saj ji je dalo nove izzive in znanje. Pravljico je v znakovnem jeziku interpretirala Špela Rotar.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Pravljice

Več