Spleta TV
na voljo v Google Play

31. 08. 2022

Meduza noče kakati

Pravljica Meduza noče kakati avtorice Deni Kragelj, je ena izmed terapevtskih pravljic v knjigi Življenje v morju. Pravljica lahko predšolskemu otroku pomaga predelati občutke in situacije, v katerih se mogoče (še) ne znajde. Vam, ki ste odgovorni in sočutni starši, pedagoški delavci, sorodniki oz. prijatelji z dobrimi nameni, pomaga začeti pogovor, ki ne bo peljal v upor in beg otroka, temveč v konstruktivno reševanje težav, ki spremljajo življenje mladega človeka. Je pravljica, ki odpira pomembne teme za pogovor z otrokom, med njimi so sodelovanje, sprejemanje drugačnosti, povezovanje.

To je tretja pravljica, ki je nastala v video produkciji Spletne TV. Z njo želimo omogočiti najmlajšim uporabnikom znakovnega jezika, da spremljajo pravljico v svojem jeziku. Prav tako pravljico namenjamo vsem, ki se želijo učiti slovenskega znakovni jezik.

Animacijo je naredila Miša Nika Weber, ki je končala srednjo medijsko šolo. Pri ustvarjanju animacije jo je najbolj pritegnilo digitalno risanje. Za izdelavo animacije je potrebovala skoraj štiri mesece. Pri svojem delu se je naučila uporabljati barve, določiti čas prikazovanja slike, ter kako narediti pravilni premik lika. Animiranje ji je dalo nove izzive, predvsem pa je usvojila veliko novega znanja. Pravljico je v znakovnem jeziku interpretirala Špela Rotar.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Pravljice

Več