Spleta TV
na voljo v Google Play

01. 07. 2016

EP Solun 2016-Poškodba Jakofčiča preprečila zmago Slovenije

[gallery ids="33201,33202,33203,33205,33206,33207,33209,33210,33211,33212,33213,33214,33217"]

V današnji drugi polfinalni tekmi, kjer sta se srečali reprezentance Slovenije in Ukrajine, je bilo zelo napeto. Slovenija je prvo četrtino začela dobro razpoložena, s premišljenimi potezami conske obrambe 3-2 je razorožila ukrajinske napade in hitro nabirala vedno večjo prednost, ki je znašala na koncu te četrtine 14 točk razlike  in sicer pri rezultatu 21 : 7. Jakofčič in Zupan sta zadevala z razdalje, Lukić pa je usmerjal ukrajinske napade stran od koša.

V drugi četrtini je slovenska vrsta nadaljevala z enako obrambo, Zupan in Jakofčič sta bila v zadnji liniji, medtem ko so v prednji liniji Makuc, Lukić in Šebjan odbijali navale Ukrajincev. Če so kateri od Ukrajincev prodrli po koš, sta jih Zupan in Jakofčič s skoki lovili njihove odbite žoge. V osmi minuti druge četrtine se je Jakofčič pri skoku poškodoval, nategnil je mečne kite in je moral odšepati z igrišča. Slovenija je ostala samo z enim centrom, Zupanom. Ukrajinci so poškodbo izkoristili in začeli pritiskati na Zupana, nanj so se spravili kar trije ukrajinski visoki igralci. Skušali so ga popolnoma blokirati. Zupan je moral uporabiti vse moči, da jih je odrival od sebe in skušal dati čim več žog v koš. Lukić je z menjavami igralcev znotraj cone hotel zmanjšati pritisk nasprotnikov na slovenske igralce. V drugi in tretji četrtini so bili najhujši pritiski na slovensko vrsto. Konec tretje četrtine je bilo 45 : 45. Z meti z razdalje je Lukić poskušal razpršiti nasprotnikovo obrambo. Veliko metov je bilo neuspešnih. Zato so Ukrajinci hitro nadoknadili razliko in se izenačili.

V zadnji četrtini sta Lukić in Zupan skupaj dala 6 točk, ostali soigralci niso bili uspešni. Ukrajinci so medtem dali 11 točk. Vmes je bil v tri minutah in pol delni izid 0 : 0, kar govori o trdi obrambi na obeh straneh. Slovenski reprezentanti so poskušali vse možne načine, da preidejo v vodstvo. Koš je bil za njih kot zaklet, žoge niso nikakor hotele pasti noter. Tekma je bila zaključena z zmago Ukrajine z 51 : 56. Lahko bi bilo drugače, če ne bi izgubili centra Jakofčiča, ki sta skupaj z Zupanom dobro držala Ukrajince stran od koša.

Strelci za Slovenijo: Šebjan4, Jakofčič 9, Starc 5, Orešnik 1, Zupan 21, Lukić 11. Presenečenje dneva je bila tekma Litve z Rusijo, kjer naj bi po pričakovanjih zmagala Litva. A se je zgodil neverjetni preobrat, v zadnji sekundi iz kota je Rus zadel koš in priboril zmago z eno samo točko razlike. Slovenija jutri nadaljuje tekmovanje z igranjem proti Litvi za tretje mesto ob 13. uri po našem času v športni areni Nikos Gallis.
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več