Spleta TV
na voljo v Google Play

07. 04. 2022

121. redna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o debirokratizaciji obdavčitve unovčenja virtualnih valut in Odlok o programu porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe za leti 2022 in 2023.

Video si lahko pogledate tukaj.

Predlog Zakona o debirokratizaciji obdavčitve unovčenja virtualnih valut uvaja obveznost plačevanja davka od vrednosti unovčenih virtualnih valut na administrativno enostaven in razumljiv način ter zagotovitev javnofinančnih prihodkov iz naslova take obdavčitve. S predlaganim zakonom se spodbuja prostovoljno in enostavno plačevanje davkov. Zakonska ureditev tega področja bo pripomogla k konkurenčnejšemu položaju Slovenije na področju obdavčitve virtualnih valut, zlasti v luči vedno bolj negotovih razmer na svetovnih finančnih trgih, kjer virtualne valute pridobivajo na pomenu, s tem pa se višajo tudi oportunitetni stroški, ki jih država nosi zaradi neažurne obdavčitve tega novega vira davčnih prihodkov.

Vlada je danes sprejela odlok o Programu porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe za leti 2022 in 2023. Odlok med drugim zagotavlja dodatna sredstva za izvajanje posameznih ukrepov iz omenjenega programa.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Tiskovne konference

Več